Maminbaba és Tündérputtony

2016.10.25 17:21

 

maminbaba jelmondat

Maminbaba - Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, aktív, csinosító mozgásforma kisbabás és várandós anyukáknak tüzes latin zenére. A „kinti” babák ezalatt saját vagy kölcsönzött hordozó eszközökben, anyukájukra kötve élvezik a latin ritmusokat, a még pocakban lévők pedig lágyan ringatóznak..

maminbaba Ha szeretnél egy kis időt szánni magadra
maminbaba Ha szívesen mozogsz latin zenére


maminbaba alairas
Gyógytornász – hordozási tanácsadó ajánlásával!

Ahogy ígértem most a Maminbabáról írok részletesen. Pár éve partneri kapcsolat köti össze a Tündérputtonyt és a Maminbabát.  Jöjjön egy írás Enikőtől, amiben minden lényeges információ fellelhető....

Szülés után mennyi idő elteltével kezdhetem el a Maminbaba órákat?
Mindez függ a szülés utáni regenerációtól. Általában a szülés után 6 hét elteltével javasolt, a hat hetes nőgyógyászati kontroll után. Amennyiben az orvos mindent rendben talál, el lehet kezdeni az edzést. Ha a szülés nem természetes úton zajlott (császármetszés), egyéntől függően a 10-12. héten lehet elkezdeni a gyakorlást. Az anyukának mentális szempontból is előnyös, ha minél hamarabb társaságba kerül, ezáltal a szülés utáni depresszió esélye jelentősen csökken, ráadásul a táncos-tornás mozgásforma boldogsághormonokat szabadít fel. A babával végzett mozgás olyan fizikai kondíciót ad, amely a mindennapi terhelések elviselésére is képessé teszi a szervezetet és segít visszanyerni a várandósság előtti alakodat.

Miből áll egy Maminbaba óra?

Az óra elején a babákat felvesszük a hordozóba. Ebben szükség esetén segítünk egymásnak. Utána táncos bemelegítés következik. Ezután a különféle latin táncok alaplépéseiből és gimnasztikai elemekből összeállított koreográfia szerint mozgunk a tüzes latin zenére. Az óra végi levezetőben nyújtunk, lazítunk, hogy elkerüljük az izomlázat és az esetleges húzódásokat, sérülést.

Szeretik a babák a Maminbaba foglalkozást?

Kimondottan kedvelik a dallamos, latin ritmusokat, és a folyamatos, ringatózó mozgást, amit édesanyjuk végez az órán. Vannak babák, akik elalszanak közben, vagy kezük-lábuk jár a zenére. Nagyon édesek! :)

Nem nehéz a babával mozogni? Nem túl megterhelő?

Ha hordozol, akkor tudod milyen érzés, ha stabilan rögzítve rajtad van a babád és közben szabadon mozoghatsz. Ha nem hordozol, akkor gondolj arra, hogy mi az egyszerűbb: egy 5-10 kg-os csomagot kézben vinni vagy hátizsákban a hátadon? Ha jól van rögzítve a hordozó, akkor nem érzed annyinak a babád súlyát, mint amennyit a mérleg mutat. A Maminbaba mozgásforma két személyre van kialakítva, tehát figyelembe vettük azt a plusz terhelést, amit a hordozóban lévő baba jelent. Így csak annyival nehezíti a mozgást a baba súlya, amennyi a hatékony alakformálás miatt szükséges.

Hol próbálhatom ki a Maminbaba foglalkozást?

A Maminbaba órák budapesti és vidéki helyszíneit itt találod, és folyamatosan bővül a kör.
Mit vigyek magammal a Maminbaba foglalkozásra, milyen ruhát érdemes viselni?
Sportolásra alkalmas, kényelmes öltözéket, amiben jól tudsz mozogni (póló, sportnadrág, sportcipő). Babának is váltóruhát, esetleg egy kisebb törölközőt, vagy tetra pelenkát, amit a babád és magad közé tehetsz. Így nem izzadtok össze. Vizet, hogy pótold az elvesztett folyadékmennyiséget. Ezen kívül ne hagyd otthon a szokásos babás túlélő felszerelésedet sem! ;-)
Hány foglalkozás javasolt egy héten?

Hetente 2-3 alkalom javasolt, de ez mindenkinek a saját edzettségi állapotától, és az órai aktivitásától is függ. Érdemes úgy szervezni, hogy két foglalkozás között 48 óra teljen el, hogy az izmok regenerálódhassanak. Később, ha az anyuka bírja, csökkentheti a pihenőidőt és gyakrabban is mozoghat.

Milyen hatása van az edzésnek?
Segít formába hozni az anyukát, csinosít, feszesíti az izmokat, javítja a közérzetet, a kondíciót. A babák hangulatát, mozgáskészségét is javítja.
Nincs babahordozóm, mit tehetek?
Minden Maminbaba oktatónál díjmentesen kölcsönözhetsz Tündérputtony hordozót. Erről az adott helyszínnél feltüntetett oktatótól tudsz érdeklődni. Ha hordozót szeretnél, legkésőbb a kiválasztott Maminbaba óra előtti napon jelezd az igényedet a választott helyszín oktatójánál!