10 leggyakrabban feltett kérdés hordozó vásárlásakor

2016.06.15 11:10

Egybe gyűjtöttem a 10 leggyakrabban felmerült kérdést, amire érdemes figyelni hordozó vásárlásakor.

 

Neked is halmokban állnak otthon a hordozók? Lassan egy autó árát fektettél bele a hordozókba? Mégis él még mindig benned  a vágy egy újabb hordozó beszerzésére? A meglévők szépek, sőt gyönyörűek, egyediek, mégsem az igaziak?

Szeretnék egy kis segítséget adni, hogy a következő babahordozó beszerzésed sikeresebb legyen.

 

1. Mekkora gyerkőcöt szeretnél hordozni?

Rengeteg ismeretre lehet szert tenni, hogy melyik mozgásfejlődéshez melyik hordozót ajánljuk. Mégis ez  az egyik legfontosabb kérdés, mekkora korú, milyen mozgásfejlődésnél tart a gyerkőc. Nyilván fél éves, ülő babát már nem fogunk rugalmas kendőbe tenni. Ugyanígy egy újszülöttet sem fogunk csatos hordozóba ültetni. Ebben tudunk segíteni, termékeinknél részletesen megtalálod, melyiket milyen korú gyermeknek ajánljuk.

 

2. Minta?!

Szép, szép. De lesz mihez felvenni? Rengeteg féle mintával, szebbnél szebbel találkozhatunk vagy épp egyszínűvel. Érdemes végiggondolni, hogy csak egyedül Te fogod használni a hordozót vagy netán apa is. Az ő véleményét is ki kell kérni, hiszen nem biztos, hogy apa szívesen felkötné a babátokat egy babarózsaszín kendőbe...

 

3. Milyen legyen a pántja? 

Mi áll hozzád közelebb a kendő kötözgetése vagy a sokkal egyszerűbb csatos pántok a szimpibbek?

Gondold végig, milyen viszonyok között fogod használni a hordozót. Minden alkalommal a lakásban fogod magadra kötni csemetédet vagy az utcán, parkolóban is. Nyilván egy 3-5-6 m hosszú kendővel, kendő száras hordozóval óhatatlanul előfordul, hogy felsöpröd a talajt. Sáros, havas, latyakos időben kellemetlen lehet.  Ilyenkor érdemesebb egy rövidebb pl.karikás kendőt, mei-tai hordozót, csatos hordozót választani.

 

4. Állítható legyen vagy nem?

Ismét felmerül a kérdés, hogy mekkora gyerkőcöt szeretnél hordozni és meddig kívánod használni az adott hordozót. Ha egészen pár hónapos kortól szeretnél több éves korig egy hordozót, akkor a legjobb megoldás számodra a szélességében és magasságában is állítható hordozó. Ez a csemetével együtt tud nőni.

Ha neked csak egy egyszeri nyaralásra van szükséged a hordozóra, mert máskor már nem szeretnél hordozni, akkor neked tökéletes megoldás a nem állítható változat.

 

5. Kendőből készült vagy dekoros?

Először is melyik tetszik jobban? Tudnod kell, hogy a kendőből készült hordozókat már egészen pici kortól újszülött kortól használhatóak -szövött kendő, karikás kendő. A formázott hordozók esetében is a kendőből készülteket korábban lehet használni,mint a dekoros verzióját. Ez abból adódik, hogy a speciálisan szövött kendők tökéletesen megtámasztják a bábát. A dekoros anyagból készültek, merevebbek.

 

6. Milyen extrákat válasszak a hordozóhoz?

Kérdezheted nyugodtan, miért még extrák is vannak? Hát persze.... Ilyen a pántvédő, nagyon praktikus, mikor a baba rágcsálja a pántokat. Mennyivel egyszerűbb csak ezt a kis részt lecsatolni és kimosni. Vagy ilyen még a terpesz szélesítő...

Már meglévő fix terpeszű csatos hordozódat kinőttétek? Semmi gond, univerzális terpeszbővítővel mindent meg lehet oldani.

 

7. Milyen kiegészítőket lehet kérni?

Hordozás kényelmesebbé, könnyebbé tételéhez van néhány praktikus kiegészítőnk. Pulcsitróger, hordozó takarók, a nők nélkülözhetetlen kiegészítője a táskák. :D

 

8. Az olcsó nem mindig....

Ahogy mondani szokták, olcsó húsnak híg a leve. Érdemes körülnézni, persze mindenkinek számít, mennyit költ. Amikor gyanúsan olcsóbb a többi hasonló terméktől, az már szembetűnő. Általában valamit kispórolnak belőle. lehet egy gyengébb alkatrész vagy épp a cérna. Lehet, hogy kinézetre jól néz ki, sőt ugyanúgy mint a drább, de pár használat után szakad, szétesik. Pont akkor fog cserben hagyni, mikor a legnagyobb szükséged lenne a hordozóra.

 

9. Szükségem lesz segítségre a megtanulásához?

Mint mindent, ezt is be kell gyakorlni. Vannak egyszerűbben működő hordozók és vannak amihez segítségre van szükség, tökéletesen el tudd sajátítani a használatot - ilyen a szövött kendő. Egyszerűbbek a formázott hordozók. Pár órás gyakorlás után minden menni fog, hidd el!

 

10. Van rá garancia?

Ha már többet költöttél rá és a készítő is vállalja a felelősséget a munkájáért, akkor biztos lehetsz benne, hogy jól döntöttél.

Készítői jótálássról tudd, hogy törvény szabályozza. Részletesebben a vásárlási információk alatt minden fontos információhoz hozzá tudsz jutni.